Bij een osteopaat komen baby's, kinderen en volwassenen met zeer uiteenlopende klachten. Vaak zijn ze al bij andere (reguliere) behandelaars geweest maar houden ze (chronische) klachten. De zogenaamde ‘vage klachten’ zijn door een osteopaat vaak goed te behandelen. Het feit dat in het totaalsysteem onderzocht en behandeld wordt, zorgt ervoor dat er niet op het symptoom maar op de werkelijke oorzaak van de klacht wordt behandeld.
 
Functie en dysfunctie
De osteopaat werkt in het gebied van dysfunctionele fysiologie. Dit houdt in dat de normale regelprocessen en beweeglijkheid in een of meerdere bewegingsrichtingen zijn beperkt. Met als gevolg dat bepaalde functies niet meer optimaal kunnen werken hetgeen kan leiden tot klachten.
 
Structurele afwijkingen
Wanneer er sprake is van structurele pathologie (afwijking) is dit een indicatie voor reguliere behandeling. Een osteopaat kan in zo’n geval slechts de omgeving behandelen waardoor er wellicht een vermindering van klachten optreedt, maar een structurele afwijking is door een osteopathische behandeling niet te verhelpen.

 

Zelf doen
Het resultaat van een behandeling hangt af van een aantal factoren. Natuurlijk ten eerste van de behandeling zelf. Wanneer er iets niet duidelijk is, of u voelt zich niet op uw gemak, laat dit dan tijdig weten. Daarnaast kan de osteopaat u een advies geven ten aanzien van het doen van bepaalde oefeningen, het aanpassen van uw dieet of het ondergaan van een andere behandeling. Ook het staken van een andere therapie, in overleg met de betreffende behandelaar, behoort tot de mogelijkheden.
Let op! Stop nooit medicatie zonder met de betreffende arts te overleggen!

  Wanneer wel/niet behandelen
Na de behandeling gaat het lichaam met de nieuw verworven beweeglijkheid aan het werk, dit kost kracht. Wanneer een lichaam uitgeput is kan het niet voldoende reageren op de behandeling en is osteopatische behandeling op dat moment niet aan te raden. Wanneer u zwanger bent moet u dit melden aan de osteopaat, dit is van belang voor de behandeling.
 
Behandelbare klachten
Het is een indicatie van behandelbare klachten, de opsomming is verre van volledig en vormt geen garantie voor het slagen van de behandeling.
-- hoofdpijn/migraine
-- keel/neus/oor klachten
-- klachten van het zicht
-- evenwichtsstoornis
-- concentratieverlies
-- kaakklachten
-- moeite met slikken
-- nekklachten/whiplash
-- schouderklachten
-- armklachten
-- rugklachten
-- pijn borst/ribben
-- buikpijn/maagzuur/buikborrelen
-- spastische darm/obstipatie/diarree
-- klachten bekken/staartbeentje
-- terugkerende blaasontsteking
-- liesklachten
-- beenklachten pijn/zuur/koud/kramp
-- vermoeidheid
 
Ziet u door de bomen het bos niet meer... bel of mail met vragen...